Πιάτσα Μπαρμπερίνι (Piazza Barberini)


Η Πιάτσα Μπαρμπερίνι (Piazza Barberini) είναι μια πλατεία, που πήρε το όνομα της από το παρακείμενο Παλάτι (Palazzo Barberini).

Βρίσκεται στον Κυρινάλιο Λόφο έναν από τους επτά λόφους της Ρώμης, στη συμβολή πολλών πολυσύχναστων δρόμων της Αιώνιας Πόλης ενώ αποτελεί το σημείο εκκίνησης για την φημισμένης πολυσύχναστη οδό Βία Βένετο.

Κοντά στην Πιάτσα Μπαρμπερίνι βρίσκεται και περίφημη Φοντάνα ντι Τρέβι καθώς και η Πιάτσα ντι Σπάνια και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη.


Φωτογραφία: Mario Petrone

Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει το συντριβάνι Fontana del Tritone, που χτίστηκε το 1643 με εντολή του Πάπα Ουρβάνου VIII και είναι ένα από τα πολλά αριστουργήματα του γλύπτη Bernini. Στο σιντριβάνι απεικονίζονται τέσσερα δελφίνια να κρατούν μια ανοιχτή αχιβάδα πάνω στην οποία κάθεται ένας Τρίτων.
Κρυμμένο σε μια από τις γωνίες της πλατείας είναι και κρήνη Fontana delle Api (Κρήνη των Μελισσών), η οποία είναι ένα από τα πιο μετριοπαθή έργα του Bernini. Χτισμένο το 1644 προς τιμήν του Πάπα Ουρβάνου, η κρήνη είναι διακοσμημένη με μεγάλες μέλισσες, οι οποίες αποτελούν το έμβλημα της οικογένειας Barberini.


Κρήνη των Μελισσών. Fontana delle Api


Φωτογραφία: François de Nodrest


Φωτογραφία: Vikram Dwarkadas

Σε μικρή απόσταση από την πλατεία βρίσκεται και το Palazzo Barberini, ένα υπέροχο μπαρόκ παλάτι που σήμερα στεγάζει την Εθνική Πινακοθήκη Αρχαίας Τέχνης, μία από τις σημαντικότερες συλλογές ζωγραφικής στην Ιταλία.

Το Παλάτι (Palazzo Barberini) σχεδιάστηκε για τον Πάπα Ουρβάνο Η' μέλος της οικογένειας Barberini, από τον Ιταλό αρχιτέκτονα του 16ου αιώνα Carlo Maderno.

Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν το περίφημο Παλάτσο Μπαρμπερίνι στο οποίο βρίσκονται θαυμάσιες συλλογές αναγεννησιακών και μπαρόκ έργων ζωγραφικής. 
Η είσοδος στο μουσείο βρίσκεται πολύ κοντά στη Via delle Quattro Fontane 13.

Κλείστε το ξενοδοχείο σας κοντά σε Πιάτσα Μπαρμπερίνι - Booking.com
Ξενοδοχείο: Albergo Ottocento ★★★★
Σε απόσταση μόλις 200μ. από το σταθμό μετρό Barberini και 5 λεπτά με τα πόδια από τη Φοντάνα ντι Τρέβι.
Βαθμολογία: 8,5
Booking.com
Ξενοδοχείο: Hotel Alexandra ★★★
Βρίσκεται στην αριστοκρατική οδό Via Veneto και απέχει μόλις 50μ. από τον σταθμό μετρό Barberini
Βαθμολογία: 8,5
Booking.com
Δωμάτια: Via Veneto Prestige Rooms
Το Via Veneto Prestige βρίσκεται στην περιοχή Trevi της Ρώμης, σε απόσταση 100μ από την πλατεία Piazza Barberini.
Βαθμολογία: 9,6
Booking.com
Ξενοδοχείο: Hotel Barocco ★★★★
Το Hotel Barocco στεγάζεται σε ένα κομψό κτήριο με θέα στην πλατεία Piazza Barberini και το εμβληματικό σιντριβάνι της.
Βαθμολογία: 9,2
Booking.com


Φωτογραφία: François de Nodrest