Συνοικία Campo Marzio (Πεδίο του Άρεως)

Το Campo Marzio στην Ρωμαϊκή Εποχή:
Μία από τις πιο σημαντικές περιοχές για την ιστορία της πόλης της Ρώμης. Campo Marzio (πεδίο του Άρεως) είναι το όνομα της τέταρτης IV συνοικίας του κέντρου της Ρώμης. Βρίσκεται εντός του εδάφους στην αριστερή όχθη του Τίβερη.
Στην αρχαία Ρώμη, η περιοχή ήταν συνδεδεμένη και με την λατρεία του θεού Άρη. Του θεού του πολέμου, εξ ου και η προέλευση του ονόματος Άρεως.

Εδώ χτίστηκαν πολλοί ναοί εκ των οποίων και ένας αφιερωμένος στον Άρη (God of War), θέατρα, στοές και ιαματικά λουτρά.

Συνοικία Campo Marzio (Πεδίο του Άρεως)
photo: pavel

Η περιοχή Χρησιμοποιούνταν, από τον Ρωμαϊκό στρατό ως στρατώνες για στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ λάμβαναν χώρα και μια σειρά από άλλα γεγονότα όπως αρματοδρομίες, ιπποδρομίες κλπ. Μια περιοχή που έφτασε στο απόγειο της δόξας της, την εποχή του Αυτοκράτορα Αυγούστου με πολλά, θέατρα, ναούς και άλλων δημόσιων κτηρίων.

Με την έλευση της Αναγέννησης, το Campo Marzio ήταν το μέρος της Ρώμης που υπέστη τις πιο σημαντικές αλλαγές, όπως και η υπόλοιπη πόλη φυσικά εμπλουτίστηκε με παλάτια καρδιναλίων, εκκλησιών και δημόσιων μνημείων.
Κατά τη διάρκεια του 18 αιώνα, δημιουργήθηκαν τα Ισπανικά Σκαλιά, σε μια από τις πιο όμορφες πλατείες της Ρώμης, Πιάτσα ντι Σπάνια. Τέλος το 1870, όταν η πόλη της Ρώμης έγινε η πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ιταλίας, άρχισαν και νέα σημαντικά έργα όπως η γέφυρα Ponte Cavour.

Συνοικία Campo Marzio (Πεδίο του Άρεως)
wiki

Το Campo Marzio του Σήμερα:
Σήμερα το Campo Marzio είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ρώμης. Υπάρχουν πολλές εκκλησίες και μνημεία Ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας στην περιοχή, και σε συνδυασμό με τους εμπορικούς δρόμους Via del Corso και Via del Babuini να συνδέει τις δύο μοναδικές πλατείες Piazza del Popolo και Piazza di Spagna, καθιστούν την περιοχή μία από τις πιο ελκυστικές της Ρώμης.

Αξιοθέατα:
Ανάμεσα στα αξιοθέατα, μπορείτε να επισκεφθείτε:
Το κύριο Ρωμαϊκό μνημείο του Campo Marzio είναι Το Μαυσωλείο του Αυγούστου (Mausoleo di Augusto), ο τάφος του πρώτου Ρωμαίου αυτοκράτορα. Το Ρωμαϊκό δίκαιο δεν επιτρέπει τάφους και γενικά νεκροταφεία εντός των συνόρων της πόλης, αλλά την εποχή του Αυγούστου η περιοχή ήταν εκτός των συνόρων.

H εκπληκτική πλατεία Piazza di Spagna, (Πιάτσα ντι Σπάνια) με τα περίφημα Spanish Steps.
H πλατεία Piazza del Popolo με την εκκλησία Santa Maria del Popolo.
Το Ara Pacis, ο Βωμός της Αυγούστειας Ειρήνης, βωμός αφιερωμένος στην εξασφάλιση της Ρωμαϊκής Ειρήνης (Pax Romana).