Συνοικία Λουντοβίζι (Ludovisi)

Το Ludovisi στην Ρωμαϊκή Εποχή:
Ludovisi είναι το όνομα της δέκατης έκτης συνοικίας του κέντρου της Ρώμης XVI. Κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους η σημερινή συνοικία Ludovisi ήταν μια περιοχή χωρίς σημαντικά κτίρια, παρά μόνο από κάποιες βίλες Ρωμαίων στρατηγών.
Η Porta Pinciana μια πύλη των τειχών του Αυρηλίου είναι κάτι που μπορείτε να δείτε.
Μετά από αιώνες εγκατάλειψης, η περιοχή έγινε κατοικήσιμη από τον Πάπα (1585 - 1590) που αποκατέστησε ένα υδραγωγείο και δημιουργήθηκαν περιβόλια και κτήματα. Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής κατασκευάστηκε μετά την ενοποίηση της Ιταλίας, στο τέλος του 19ου αιώνα.

Συνοικία Λουντοβίζι (Ludovisi)
photo: Alida Thorpe

Συνοικία Λουντοβίζι (Ludovisi)
photo: Alvaro de Alvariis

Συνοικία Λουντοβίζι (Ludovisi)

Συνοικία Λουντοβίζι (Ludovisi)
wiki
Το Ludovisi του Σήμερα:
Κύριο σημείο ενδιαφέροντος αποτελεί μια από τις ακριβότερες, διασημότερες και πολυτελέστερες οδούς της πόλης της Ρώμης, η Via Veneto (Βία Βένετο). Η Via Veneto χαρακτηρίζεται από μια σειρά από τεράστια παλάτια, μεταξύ των οποίων το εξαιρετικό Palazzo Margherita (1886 - 1890), το οποίο από το 1931 εξαγοράστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και στεγάζει σήμερα την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ιταλία.
Έφτασε στο απόγειο της φήμης της κατά τη δεκαετία του 1960, οπότε οι διάσημοι κινηματογραφικοί αστέρες σύχναζαν στα πολυάριθμα ξενοδοχεία και καφέ της, με τους παπαράτσι να καιροφυλακτούν. Η εποχή αυτή απαθανατίστηκε στην ταινία «La Dolce Vita» του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι. Με πολυτελή ξενοδοχεία, καταστήματα, μπουτίκ, πολυτελή εστιατόρια, μπιστρό και καφέ, αν είστε λάτρης της Dolce Vita τότε αυτή η περιοχή είναι για σας.

Επίσης από την περιοχή του Ludovisi μπορείτε να επισκεφθείτε και την Βίλα Μποργκέζε, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ρώμης, καθώς μια από τις εισόδους προς το πάρκο βρίσκεται στην πύλη Porta Pinciana στο τέλος της Via Veneto.

Αξιοθέατα:
Ανάμεσα στα αξιοθέατα, μπορείτε να επισκεφθείτε:
Porta Pinciana είναι μια πύλη των τειχών του Αυρηλίου.
Η Via Veneto, ένας από τους ακριβότερους δρόμους της Ρώμης.
Η Piazza Barberini (Πιάτσα Μπαρμπερίνι).