Βίλα Μποργκέζε (Villa Borghese Park) - Ρώμη

Η Βίλα Μποργκέζε (Villa Borghese) είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια πάρκα της Ρώμης. Προσφέρει ένα ευχάριστο καταφύγιο από τους έντονους ρυθμούς στους δρόμους της πόλης. Το πάρκο διαθέτει μια λίμνη, ναούς, σιντριβάνια, αγάλματα και διάφορα μουσεία.

Η περιοχή ξεκίνησε ως αμπελώνες τον 16ο αιώνα και το 1605 ο καρδινάλιος Σκιπίoν Μποργκέζε (Scipione Borghese), ανιψιός του Πάπα Παύλου Ε΄, μετέτρεψε τον τα αμπελώνα σε πάρκο. Στο τέλος του 18 αιώνα, μια τεχνητή λίμνη δημιουργήθηκε στη μέση του πάρκου, ενώ στο νησάκι της λίμνης, χτίστηκε ένας μικρός Ιωνικός ναός αφιερωμένος στον Ασκληπιό, τον θεό της Ιατρικής.


Φωτογραφία: 24.05circa

Το 1903 η πόλη της Ρώμης παρέλαβε την Villa Borghese από την οικογένεια Borghese και έτσι το πάρκο άνοιξε για το κοινό. Καλύπτει περίπου 80 εκτάρια και χαρακτηρίζετε από μεγάλους σκιερούς δρόμους, διάφορους ναούς, Μουσεία, όμορφα σιντριβάνια και πολλά αγάλματα.


Φωτογραφία: Sid Sirota

Η Γκαλλερία Μποργκέζε (Galleria Borghese) γνωστή και ως Πινακοθήκη Μποργκέζε είναι ένα από τα μουσεία του πάρκου.

Εισιτήριο Εισόδου για Βίλλα Μποργκέζε. Το μουσείο της Βίλλας Μποργκέζε θα σας γοητεύσει με τις υπέροχες συλλογές των Μπερνίνι, Ραφαήλ, Καραβάτζιο και Κάνοβα. Κλείστε τα εισιτήρια σας online και προλάβετε καθώς το μουσείο επιτρέπει περιορισμένο αριθμό επισκεπτών για ορισμένο χρόνο και αν έχει κόσμο μπορεί να μείνετε απ' έξω! Παραλαμβάνεται τα εισιτήρια με E-mail, τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι.


Στο πάρκο στεγάζεται επίσης η Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης - Galleria Nazionale d'Arte Moderna με γλυπτά και πίνακες των Σεζάν, Ροντέν, Βαν Γκογκ, Μονέ και άλλων.

Το τρίτο μουσείο είναι η Βίλα Τζούλια Villa Giulia όπου παρουσιάζονται συλλογές από αρχαία Ετρουσκικά χειροποίητα αντικείμενα. Επίσης μέσα στο πάρκο θα βρείτε και το Βιοπάρκο της Ρώμης και ζωολογικό κήπο.


Φωτογραφία: Atilla2008


Φωτογραφία: vitofonte

Το πάρκο βρίσκεται βόρεια της Πιάτσα ντι Σπάνια (Piazza di Spagna) και οι κύριες είσοδοι βρίσκονται στον σιδηροδρομικό σταθμό Piazzale Flaminio (κοντά στην Piazza del Popolo) και την Porta Pinciana (πύλη των τειχών Αυρηλίου) στο τέλος της Via Veneto.


Φωτογραφία: wiki


Φωτογραφία: Altug Karakoc


Φωτογραφία: Daviddje