Κινηματογραφικά Στούντιο Τσινετσιτά. Cinecitta Studios

Το Cinecitta είναι ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο στη Ρώμη και θεωρούνταν η καρδιά του Ιταλικού κινηματογράφου. Τα στούντιο κατασκευάστηκαν το 1937 κατά την διάρκεια της φασιστικής περιόδου από τον Μπενίτο Μουσολίνι με σκοπό την αναγέννηση της βιομηχανίας του Ιταλικού κινηματογράφου που βρισκόταν σε κρίση εκείνη την εποχή.

Η «Πόλη του Σινεμά» όπως την αποκαλούν οι Ιταλοί είχε γίνει διεθνώς γνωστή. Στα θρυλικά της στούντιο ο Φελίνι, ο Βισκόντι, ο Σκορτζέζε κι ένα σωρό άλλοι σκηνοθέτες μαζί με ιερά τέρατα της τέχνης, όπως η Λιζ Τέιλορ, η Σοφία Λόρεν και άλλοι πολλοί έχουν γυρίσει ταινίες-κολοσσούς του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Στη δεκαετία του 1950, ο αριθμός των διεθνών παραγωγών που γίνονταν εκεί, οδήγησαν στο παρατσούκλι, "Το Χόλιγουντ του Τίβερη".
Τα στούντιο βομβαρδίστηκαν από τους Δυτικούς Συμμάχους κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Ρώμης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ μεταξύ 1945 και 1947 μετά τον πόλεμο, τα στούντιο της Cinecitta χρησιμοποιήθηκαν ως καταυλισμός για χιλιάδες πρόσφυγες.



Σημαντικές παραγωγές
Στη δεκαετία του 1950 μετά την ανοικοδόμηση στα μεταπολεμικά χρόνια, τα στούντιο χρησιμοποιήθηκαν για αρκετές μεγάλες διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές συμπεριλαμβανομένων των:

Helen of Troy (1956)
Cleopatra (1963)
Romeo and Juliet (1968)
Casanova (1976)
La Traviata (1982)
Ben Hur (Μπεν Χουρ)
Gangs of New York (2002) του Μάρτιν Σκορσέζε
The Passion of the Christ (2004) του Μελ Γκίμπσον
La Dolce Vita του Φελίνι και άλλες πολλές.

Το Cinecitta φιλοξένησε επίσης τηλεοπτικές σειρές και παραγωγές του BBC / HBO όπως η σειρά Ρώμη (2005-2007).

Για τους λάτρεις του σινεμά, μια επίσκεψη στα Κινηματογραφικά Στούντιο Cinecitta Studios είναι επιβεβλημένη. Μπορείτε να φτάσετε με το μετρό, Γραμμή ΜΑ
Ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Τρίτης.