Ρώμη: Μετρό & Χάρτες


Μετρό: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κύριες γραμμές του μετρό στην Ρώμη, η Γραμμή Α (πορτοκαλί) και η Γραμμή Β (μπλε). Ενώ από το 2012 υπάρχει και μια επέκταση της γραμμής Β, η Γραμμή Β1. Επίσης μια τρίτη Καινούργια γραμμή, η Γραμμή C (πράσινη) λειτουργεί από αρχές 2015, είναι όμως υπό κατασκευή ακόμα και δεν υπάρχουν συνδέσεις με τις άλλες 2 κύριες γραμμές.


Παρά το γεγονός ότι τα αεροδρόμια της Ρώμης δεν εξυπηρετούνται άμεσα από τις γραμμές του μετρό, όλα τα τρένα και τα λεωφορεία που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Fiumicino προς το κέντρο της πόλης θα σταματήσουν στον κεντρικό σιδηροδρομικό Σταθμό Termini, ο οποίος είναι ο κεντρικός σταθμός του μετρό από όπου μπορείτε να πάρετε όλες τις γραμμές και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το Metropolitana, το μετρό όπως αλλιώς λέγετε λειτουργεί καθημερινά από τις 05:30 το πρωί μέχρι τις 23.30 το βράδυ, κάθε μέρα εκτός Σαββάτου, όταν τα τρένα μένουν έως τις 12:30 το βράδυ. Τα εισιτήρια μπορείτε να τα αγοράσετε στα κιόσκια ή στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης.
Γενικά θα λέγαμε ότι το μετρό της Ρώμης προσφέρει μια σχετικά περιορισμένη κάλυψη της πόλης, σε σχέση με άλλες πρωτεύουσες όπως Παρίσι ή Λονδίνο. Πάντως οι δύο κύριες γραμμές συνδέουν πολλές από τις πιο δημοφιλείς περιοχές, τουριστικά αξιοθέατα και ξενοδοχεία της Ρώμης.

Ίσως και να δικαιολογούνται σε αυτό, όπου και να σκάψουν βρίσκουν αρχαία. Η Ρώμη πραγματικά είναι ένα τεράστιο μουσείο. Έχουν όμως τακτικά δρομολόγια και οι τιμές των εισιτηρίων είναι από τα φθηνότερα στην Δυτική Ευρώπη.

Χάρτες με τις διαδρομές των γραμμών του μετρό διατίθενται στα εκδοτήρια εισιτηρίων αλλά και στα γραφεία πληροφοριών. Εκτυπώστε τους επίσημους χάρτες PDF του μετρό της Ρώμης. (Κάντε κλικ στους χάρτες για να κατεβάσετε τα αρχεία PDF).

   

* Αν θέλετε να πάτε στο Κολοσσαίο (Colosseo) για παράδειγμα, θα πρέπει να πάρετε την Γραμμή Β
* Αν θέλετε να πάτε στην Φοντάνα ντι Τρέβι (Fontana di Trevi), θα πρέπει να πάρετε την Γραμμή Α
* Δείτε τα Αξιοθέατα της Ρώμης ανά Γραμμή Μετρό και Προαστιακού