Μετακίνηση στην Ρώμη με Λεωφορεία


Το Ιστορικό κέντρο της Ρώμης, στην πραγματικότητα δεν είναι πολύ μεγάλο. Η απόσταση μεταξύ των περισσοτέρων μνημείων δεν είναι πολύ μεγάλη, για παράδειγμα το Κολοσσαίο από την Φοντάνα ντι Τρέβι δεν είναι πάνω από 1,5 με 2 ​​χιλιόμετρα, ως εκ τούτου είναι αρκετά εύκολο να κάνετε την διαδρομή με τα πόδια.

Σίγουρα όμως θα χρειαστείτε και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είτε για να δείτε κάποια από τα αξιοθέατα, είτε φυσικά να φτάσετε στο Ξενοδοχείο που έχετε επιλέξει και μια σειρά από άλλα θέματα. Το πρόβλημα στην Ρώμη είναι ότι κάθε φορά που σκάβουν για μια νέα γραμμή μετρό, ξεθάβουν και ένα νέο αρχαίο ερείπιο, αυτός είναι και ο λόγος που το μετρό της Ρώμης εδώ και δεκαετίες έχει παραμείνει σε 2 βασικές γραμμές.
Η εναλλακτική λύση μετακίνησης είναι φυσικά το καλό δίκτυο λεωφορείων που διαθέτει. Στην συνέχεια θα πούμε για κάποια δρομολόγια λεωφορείων από/προς κάποια βασικά σημεία ενδιαφέροντος της αιώνιας πόλης. Πρώτα ας ξεκινήσουμε με τα είδη εισιτηρίων για τα λεωφορεία.

Τύποι Εισιτηρίων για τα Λεωφορεία:
Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι εισιτηρίων για λεωφορείο που μπορείτε να αγοράσετε. Ο τύπος που θα αγοράζετε εξαρτάται από το πόσο καιρό θα μείνετε στην Ρώμη και κατά πόσο νομίζετε ότι θα έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε το σύστημα μεταφοράς της πόλης (όλα τα εισιτήρια των λεωφορείων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και για το μετρό της Ρώμης.


BIT (Biglietto Integrato a Tempo) : 1.50€
Είναι το απλό εισιτήριο που ισχύει 100 λεπτά μετά την πρώτη επικύρωση. Αναλυτικά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για όσες διαδρομές με το λεωφορείο θέλετε (εντός των χρονικών ορίων πάντα), για 1 διαδρομή με το μετρό και για 1 διαδρομή με τον προαστιακό.

Μετακίνηση στην Ρώμη με Λεωφορεία

BIG (Biglietto Integrato Giornaliero): 6.00€
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εισιτήριο για απεριόριστο αριθμό διαδρομών με λεωφορεία και μετρό θέλετε, για 24 ώρες.

Μετακίνηση στην Ρώμη με Λεωφορεία

BTI (Biglietto Turistico Integrato) : 16.50€
Το εισιτήριο αυτό είναι για απεριόριστο αριθμό διαδρομών μετρό και λεωφορείο για 3 ημέρες από την ημέρα της επικύρωσης.

Μετακίνηση στην Ρώμη με Λεωφορεία

CIS (Carta Integrata Settimanale): 24.00€
Αυτό το εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 7 ημέρες από την ημερομηνία της επικύρωσης για απεριόριστο αριθμό των λεωφορείων και του μετρό.

Μετακίνηση στην Ρώμη με Λεωφορεία

Monthly Pass: Μηνιαία κάρτα: 35.00€
Αυτό το εισιτήριο διαρκεί για ένα ημερολογιακό μήνα για απεριόριστο αριθμό διαδρομών με λεωφορείο και μετρό.


Πού θα αγοράσετε τα Εισιτήρια:
Μπορούν να αγοραστούν από περίπτερα, κιόσκια ή καταστήματα που πουλούν τσιγάρα, είδη καπνού κλπ. Αυτά τα μικρά μαγαζιά συχνά, αλλά όχι πάντα, έχουν τo σημάδι έξω ένα «Τ» (Tabacchi). Υπάρχουν επίσης τα αυτόματα μηχανήματα και τα εκδοτήρια σε όλες τις στάσεις του μετρό. Ενώ υπάρχουν και τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων σε μερικές στάσεις λεωφορείων, αλλά λίγο σπάνια.

Τα εισιτήρια συνήθως δεν μπορούν να αγοραστούν επάνω στο λεωφορείο κατά την διαδρομή, υπάρχουν μερικά λεωφορεία που έχουν μηχανήματα που διανέμουν τα εισιτήρια με αυτό τον τρόπο, αλλά αυτά είναι εξαιρετικά σπάνια, οπότε μην υπολογίζετε σε αυτή την περίπτωση.

Τα ωράρια λειτουργίας.
Οι κύριες αστικές γραμμές U πρόκειται για την μεγάλη πλειοψηφία των λεωφορείων και τρέχουν από τις 5:30 το πρωί έως τις 00.00 τα μεσάνυχτα, και έρχονται κάθε είκοσι λεπτά περίπου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και κάθε δέκα λεπτά περίπου τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

Νυχτερινά λεωφορεία:
Τα νυχτερινά λεωφορεία συμβολίζονται με το γράμμα "Ν" (Notturna) νύχτα-βράδυ στα Ιταλικά. Τα νυχτερινά δρομολόγια ξεκινούν από τις 00.00 περίπου τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5.30 το πρωί, τα οποία τρέχουν όλη τη νύχτα κατά μήκος βασικών γραμμών (περιορισμένα δρομολόγια σε σχέση με την ημέρα). Τα Νυχτερινά δρομολόγια αναχωρούν από την πλατεία Piazza dei Cinquecento (σταθμό Termini) και την Piazza Venezia, προς πολλές κατευθύνσεις, κάθε 15 με 30 λεπτά κατά μέσο όρο.

Ηλεκτρικά λεωφορεία:
Τα ηλεκτρικά λεωφορεία της Ρώμης είναι μικρά και πάνε εκεί όπου τα μεγαλύτερα λεωφορεία δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να πάνε. Είναι πολύ βολικά αν μένετε σε τομείς όπως η Κάμπο ντε Φιόρι, το Πάνθεον, την Piazza Navona και άλλα όπου δεν υπάρχουν εύκολες συνδέσεις του μετρό, η άλλων λεωφορείων.


Δείτε κάποια Δρομολόγια με τα Λεωφορεία