Πιάτσα Ναβόνα (Piazza Navona)

Μία από τις πιο διάσημες και αναμφισβήτητα μία από τις ομορφότερες πλατείες της Ρώμης. Πιάτσα Ναβόνα (Piazza Navona). Μέσα από τις σκιές των αρχαίων, μετά από δαιδαλώδη δρομάκια του ιστορικού κέντρου, ξαφνικά προβάλλεται στον επισκέπτη η εκπληκτική μεγαλοπρέπεια της Piazza Navona. Το αριστούργημα του μπαρόκ σάς περιμένει για το καλωσόρισμα στο ιστορικό κέντρο!

Αυτή η πλατεία, γεμάτη από καφέ και εστιατόρια, το στέκι των πλανόδιων ζωγράφων που έχουν μετατρέψει την Piazza Navona σε (τουριστική) υπαίθρια γκαλερί, έχει οβάλ σχήμα και ακολουθεί τη μορφή του πρώην σταδίου, που υπήρχε εκεί και είχε χτιστεί από τον αυτοκράτορα Δομιτιανό.

Πιάτσα Ναβόνα (Piazza Navona) - Ρώμη
Φωτογραφία: Congreso

Η Πιάτσα Ναβόνα (Piazza Navona) δεν είναι μια τυχαία πλατεία. Στην αρχαιότητα στο ίδιο σημείο ήταν κάποτε το στάδιο του Δομιτιανού και στα μεταγενέστερα χρόνια μετατράπηκε στην μοναδική σημερινή Piazza Navona.
Η πλατεία είναι χτισμένη στο πρώην Στάδιο του Δομιτιανού, το οποίο χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Δομιτιανό το 86 μ.Χ.. Εξ ου και το ωοειδές σχήμα της πλατείας.



Αντίγραψε τον κωδικό του widget Το Στάδιο του Δομιτιανού, γνωστό ως (Circus Agonalis) το οποίο είχε μεγαλύτερο χώρο από το Κολοσσαίο προοριζόταν για φεστιβάλ και αθλητικούς αγώνες όπως τρέξιμο, πυγμαχία, ακοντισμό, δισκοβολία. Σήμερα μπορείτε να επισκεφτείτε τα απομεινάρια και τα ερείπια του αρχαίου μνημείου κάτω στα υπόγεια της Piazza Navona.
Πιάτσα Ναβόνα (Piazza Navona) - Ρώμη
Φωτογραφία: Dionysis K

Η πλατεία απέκτησε τη σημερινή της μορφή στα μέσα του 17ου αιώνα, όταν ο Πάπας Ιννοκέντιος ο 10ος ανέθεσε στον Borromini να σχεδιάσει την Εκκλησία της Sant’Agnese, ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο στην πλατεία.

Μπροστά από την εκκλησία, ο Bernini έχτισε τη Fontana dei Quattro Fiumi (Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών), Το σιντριβάνι αποτελείται από τέσσερα αγάλματα ανθρώπων που το καθένα αντιπροσωπεύει ένα ποτάμι από διαφορετική ήπειρο - (Νείλο, Δούναβη, Γάγγη και τον Rio de la Plata) και αυτοί με τη σειρά τους αντιπροσώπευαν τις τέσσερις περιοχές του κόσμου (Αφρική, Ευρώπη, Ασία, Αμερική).

Πιάτσα Ναβόνα (Piazza Navona)
Φωτογραφία: Maria Globetrotter

Πιάτσα Ναβόνα (Piazza Navona) - Ρώμη
Φωτογραφία: flickr

Πιάτσα Ναβόνα (Piazza Navona) - Ρώμη
Φωτογραφία: okavanga

Δείτε ξενοδοχεία κοντά σε Πιάτσα Ναβόνα - Booking.com
Ξενοδοχείο: Navona Colors Hotel ★★★
Απόσταση 200 μέτρα μακριά από την Piazza Navona. Τα κομψά δωμάτια προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi και κλιματισμό.
Βαθμολογία: 9
Booking.com
Ξενοδοχείο: L'antica Locanda Dell'Orso
Απόσταση 350μ. από την πλατεία Piazza Navona. Το L'antica Locanda Dell'Orso στεγάζεται σε ένα κτήριο του 13ου αιώνα.
Βαθμολογία: 8,5
Booking.com
Ξενοδοχείο: Rome Suites & Apartments - Navona
Στην καρδιά της Ρώμης, προσφέροντας διαμερίσματα σε μοντέρνο και κλασικό στιλ με δωρεάν Wi-Fi.
Βαθμολογία: 6,8
Booking.com
Ξενοδοχείο: Hotel Lunetta ★★★★
Το Hotel Lunetta βρίσκεται στο κέντρο της Ρώμης, σε απόσταση μόλις 200μ. από την Piazza Navona.
Βαθμολογία: 9,1
Booking.com