Πιάτσα ντελ Πόπολο (Piazza del Popolo) - Ρώμη

Πιάτσα ντελ Πόπολο (Piazza del Popolo), είναι μια εντυπωσιακά μεγάλη πλατεία στη Ρώμη. Το όνομα της στα σύγχρονα ιταλικά σημαίνει «Πλατεία του Λαού".
Ίσως γιατί ο Πάπας Pasquale Β έχτισε την εκκλησία (Santa Maria del Popolo) και, στη συνέχεια, την πλατεία, χρησιμοποιώντας εξ ολοκλήρου τα χρήματα των φορολογουμένων αντί για της εκκλησίας αντικείμενα.

Η πλατεία δεν είναι μόνο τόπος συνάντησης για καφέ και φαγητό, είναι επίσης ένας τόπος πλούσιος σε ιστορία και τέχνη. Διαθέτει 3 υπέροχες μπαρόκ εκκλησίες: Santa Maria del Popolo, Santa Maria in Montesanto και Santa Maria dei Miracoli.

Πιάτσα ντε Πόπολο (Piazza del Popolo) - Ρώμη
Φωτογραφία: Alessio

Η Santa Maria del Popolo, το μεγαλύτερο μνημείο στην πλατεία, είναι γεμάτη από αριστουργήματα και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Εδώ θα βρείτε δύο εντυπωσιακά έργα του Καραβάτζιο, τοιχογραφίες του Pinturicchio και αγάλματα του Μπερνίνι. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για τους λάτρεις των τεχνών!
Οι άλλες δύο εκκλησίες που ονομάζεται "οι δίδυμες εκκλησίες" είναι ένα υπέροχο παράδειγμα αρχιτεκτονική του 17ου αιώνα.
Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει και ο οβελίσκος, που από το 1589 (με εντολή του Πάπα) βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας. Είναι ένας μονόλιθος από γρανίτη που χτίστηκε στην Αίγυπτο μεταξύ 1232 και 1200 π.Χ. και μεταφέρθηκε στη Ρώμη από τον αυτοκράτορα Αύγουστο. Με ύψος 23 περίπου μέτρων ο οβελίσκος στήθηκε στο για να τιμήσουν την κατάκτηση της Αιγύπτου.

Πιάτσα ντε Πόπολο (Piazza del Popolo) - Ρώμη
Φωτογραφία: prod200-paul

Πιάτσα ντε Πόπολο (Piazza del Popolo) - Ρώμη
Φωτογραφία: Christophe Faugere