Συνοικία Τρέβι (Trevi)

Το Trevi στην Ρωμαϊκή Εποχή:
Trevi είναι το όνομα της δεύτερης II συνοικίας του κέντρου της Ρώμης. Κατά την Ρωμαϊκή περίοδο στην περιοχή Trevi υπήρχαν μεγάλες ομάδες ιδιωτικών κατοικιών με κάποια μνημειώδη κτήρια.

Εκείνη την εποχή, η περιοχή ήταν στην πραγματικότητα χωρισμένη σε δύο μέρη: Ένα χαμηλότερο επίπεδο κοντά στον ποταμό Τίβερη και το υψηλότερο επίπεδο στους λόφους.
Η πρώτη περιοχή ήταν το κέντρο δραστηριοτήτων της πόλης, τεχνίτες κλπ, ενώ η δεύτερη ήταν μια πλούσια και ειρηνική κατοικημένη περιοχή με πολλά αρχοντικά.


Μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, πολλοί άνθρωποι μετακινούνται μακριά από τους λόφους για να εγκατασταθούν δίπλα στο ποτάμι, στο κάτω μέρος. Τον λαό ακολούθησε φυσικά και η αστικοποίηση και η περιοχή πλέον δίπλα στον ποταμό Τίβερη ήταν γεμάτη από κτίρια, ενώ σχεδόν τίποτα δεν χτίστηκε ξανά πάνω στους λόφους μέχρι και την Αναγέννηση.

Κατά την περίοδο της Αναγέννησης πολλές εκκλησίες και τα σιντριβάνια χτίστηκαν στην περιοχή, ενώ σιγά σιγά αρχίζει να γίνετε κέντρο εξουσίας, χάρης τα πολυάριθμα κτίρια που ανήκουν στον Πάπα.

Συνοικία Τρέβι (Trevi)
wiki

Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το πώς η περιοχή πήρε το όνομά της. Σύμφωνα με μια ιστορία, το όνομά του προέρχεται από τη λατινική λέξη "Trivium", το οποίο αναφέρεται στους τρεις κεντρικούς δρόμους της περιοχής. Αυτοί οι τρεις κύριοι δρόμοι συγκλίνουν στην Piazza dei Crociferi μια πλατεία δίπλα στο πιο διάσημο ορόσημο της περιοχής, την Φοντάνα ντι Τρέβι.
Το Τρέβι του Σήμερα:
Σήμερα, η καρδιά του Trevi χτυπά με την περίφημη Φοντάνα ντι Τρέβι, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ρώμης, το οποίο είναι ο προορισμός για χιλιάδες τουρίστες που έρχονται από όλο τον κόσμο. Ενώ εξακολουθεί να διατηρεί τον εμπορικό της χαρακτήρα, χάρις τους δημοφιλής εμπορικούς δρόμους Via del Tritone και Via del Corso, που είναι γεμάτοι από καταστήματα.

Αξιοθέατα:
Κατά την περίοδο της Αναγέννησης πολλές εκκλησίες, σιντριβάνια και αρχοντικά χτίστηκαν στην περιοχή, ενώ το πιο διάσημο ορόσημο της περιοχής είναι η Φοντάνα ντι Τρέβι. Μπορείτε να δείτε ακόμα την Piazza Quirinale με το Palazzo Quirinale (Ανάκτορο Κουιρινάλε), μέρος από τον εμπορικό δρόμο Via del Corso, από τους πιο διάσημους δρόμους της Ρώμης.

Επίσης μπορείτε να δείτε το Palazzo Barberini (Παλάτσο Μπαρμπερίνι) με την ομώνυμη πλατεία Barberini Square, το Palazzo Colonna ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα ιδιωτικά παλάτια της Ρώμης, την Santa Maria di Loreto μια από τις πιο γνωστές εκκλησίες στην Ρώμη.. με την στήλη του Τραϊανού και την πλατεία Piazza Venezia να βρίσκονται στα όρια με την Συνοικία Μόντι και Pigna αντίστοιχα.