Πινακοθήκη Μποργκέζε - Γκαλλερία Μποργκέζε (Galleria Borghese)

Η Γκαλλερία Μποργκέζε (Galleria Borghese) γνωστή και ως Πινακοθήκη Μποργκέζε που βρίσκεται μέσα στο πάρκο Villa Borghese park είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό μουσείο παρόλο το μικρό σχετικά μέγεθος του.

Ένα μικρό σχετικά μουσείο, μοναδικό όμως ως προς τους πίνακες του Καραβάτζο, του Τιτσιάνο τα γλυπτά του Μπερνίνι και τα έργα άλλων μεγάλων καλλιτεχνών που διαθέτει.
Η συλλογή θησαυροφυλάκιο της Πινακοθήκη Μποργκέζε, έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη συλλογή στον κόσμο. Μια συλλογή που δημιουργήθηκε το 1607 από τον Καρδινάλιο Σιπιόνε Μποργκέζε (Scipione Caffarelli Borghese).



Η πινακοθήκη αποτελεί στην πραγματικότητα μια τεράστια βίλα που φιλοξενεί εκατοντάδες έργα τέχνης, αγάλματα και έργα ζωγραφικής ως αποτέλεσμα του άσβεστου πόθου της οικογένειας των Μποργκέζε να συλλέγουν τα πιο γνωστά γλυπτά και έργα τέχνης για να τονίζουν το κύρος και τα πλούτη της οικογένειάς τους.
Κάποια από τα πιο σημαντικά έργα που εκθέτει και ένα από τα πιο γνωστά γλυπτά στον κόσμο, είναι η αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, έργο του Μπερνίνι, η Παναγία με το φίδι και ο Δαβίδ με την κεφαλή του Γολιάθ του Καραβάτζιο, η αποκαθήλωση του Ραφαήλ και άλλα πολλά!!


Φωτογραφία: Iggi Falcon

Τα έργα εκτίθενται σε 20 δωμάτια, τα οποία μαζί με τη βεράντα και την είσοδο διαμορφώνουν το περιβάλλον χώρο του μουσείου που είναι ανοιχτό για το κοινό.

Φωτογραφία: yony_ro

Φωτογραφία: hunkichunki

Φωτογραφία: Hakan Uragard


Φωτογραφία: damian entwistle

* Για την είσοδο σας στην γκαλερί πρέπει να κλείσετε εισιτήριο αρκετές μέρες νωρίτερα και για λόγους ασφαλείας, η πρόσβαση στο Μουσείο γίνεται με περιηγήσεις διάρκειας 2 μόνο ωρών και για μέχρι 360 άτομα κάθε φορά.

Εισιτήριο Εισόδου για Βίλλα Μποργκέζε. Το μουσείο της Βίλλας Μποργκέζε θα σας γοητεύσει με τις υπέροχες συλλογές των Μπερνίνι, Ραφαήλ, Καραβάτζιο και Κάνοβα. Κλείστε τα εισιτήρια σας online και προλάβετε καθώς το μουσείο επιτρέπει περιορισμένο αριθμό επισκεπτών για ορισμένο χρόνο και αν έχει κόσμο μπορεί να μείνετε απ' έξω! Παραλαμβάνεται τα εισιτήρια με E-mail, τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι.