Διαδρομή: Ρωμαϊκή Αγορά - Παλατίνος Λόφος και Κολοσσαίο




Μια Κλασική Διαδρομή με τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρώμης. Περιπλανηθείτε στην Ρωμαϊκή Αγορά, στον Καπιτωλίνο Λόφο, στον Παλατίνο Λόφο, στην περιοχή γύρω από το Κολοσσαίο και κάντε μια βουτιά στην καρδιά της Αρχαίας Ρώμης.

Πρώτα να πούμε ότι η Ρωμαϊκή Αγορά και ο Παλατίνος Λόφος βρίσκονται στον ίδιο αρχαιολογικό χώρο και μαζί με το Κολοσσαίο μοιράζονται το ίδιο εισιτήριο εισόδου, το οποίο ισχύει για 2 ημέρες και καλύπτονται και τα 3 αξιοθέατα με αυτό το ενιαίο εισιτήριο.

Η Ρωμαϊκή Αγορά και ο Παλατίνος Λόφος είναι δίπλα και μπορείτε να περπατήσετε ελεύθερα μεταξύ των δύο, αλλά έχουν ξεχωριστές εισόδους.

Η Ρωμαϊκή Αγορά
Η κύρια πύλη εισόδου για τη Ρωμαϊκή Αγορά είναι κατά μήκος της Via dei Fori Imperiali ανάμεσα στο Κολοσσαίο και την Piazza Venezia.

Παλατίνος Λόφος
Η κύρια πύλη εισόδου για τον Παλατίνο Λόφο είναι από τον δρόμο Via di San Gregorio. Λιγότερο από 4 λεπτά με τα πόδια από το Κολοσσαίο.

Η διαδρομή ξεκινάει από την Πιάτσα Βενέτσια και καταλήγει στην Πλατεία του Καπιτωλίου (Καπιτωλίνος Λόφος). Η κυκλική απόσταση είναι περίπου 3,4 χιλιόμετρα, χωρίς τις αποστάσεις που θα διανύσετε μέσα στην Ρωμαϊκή Αγορά και στον Παλατίνο Λόφο.

Φυσικά η διαδρομή είναι προτεινόμενη και ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει την δική του. Απλά να πούμε ότι, θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσει κανείς από την Ρωμαϊκή Αγορά και μετά να πάει στον Παλατινό Λόφο. Ο λόγος είναι η ζέστη, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στον χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς δεν υπάρχουν πολλά σκιερά μέρη ενώ στον Παλατινό Λόφο υπάρχει αρκετό πράσινο και η διαδρομή μπορεί να γίνει πιο ευχάριστα. Οπότε θα ήταν προτιμότερο ο χώρος που δεν έχει σκιερά μέρη να γίνεται πρώτα και νωρίς το πρωί.

* Η Ρωμαϊκή Αγορά, ο Παλατίνος Λόφος αλλά και το Κολοσσαίο μοιράζονται το ίδιο εισιτήριο εισόδου, το οποίο ισχύει για 2 ημέρες, οπότε μπορείτε αν θελήσετε να σπάσετε την διαδρομή σε 2 ημέρες.

1) Πιάτσα Βενέτσια (Piazza Venezia)

2) Santa Maria di Loreto

3) Στήλη του Τραϊανού

4) Η Αγορά του Τραΐανού

5) Ρωμαϊκή Αγορά (Forum Romanum)

6) Κολοσσαίο

7) Ludus Magnus (Αρένες εκπαίδευσης των Μονομάχων)

8) Αψίδα του Κωνσταντίνου (Arco di Costantino)

9) Παλατινός Λόφος (Palatine Hill)

10) Circus Maximus

11) Το Στόμα της Αλήθειας (Bocca Della Verita)

12) Θεάτρο του Μαρκέλλου

13) Ταρπήιος Βράχος

14) Καπιτωλίνος Λόφος - Campidoglio